Sunday, September 5, 2010

tak nak tegur sudaaaa...

Share
Bagi entri kali ini, kata ganti diri "Ambo" tak akan di guna lagi. Kenapa? Sebab entri kali ini memang di tujukan kepada insan yang cuma tahu nak orang jaga hati dia jer.

Ok,memang ride itu hari aku tinggal ko. Naper ?? Sebab ko da memang bajet moto ko tahap memuaskan walaupun sebelum tu aku dah berulang kali pesan, servis moto bebaik. Siap aku nak kenalkan ko kpada pomen yg boleh set moto ko utk jalan jauh,tapi ko degil. Ko lebih percayakan skill ko tu. Ok ,aku mengalah !! moto ko,ko jer yg taw. Aku ni bdak noob jer. dah la kenal tinggal bertiang msa ko suh aku test meter aritu kan. So aku tak kesah,sbb aku kenal jurang beza antara jentera 2 lejang ngan jentera 4 lejang. Ko tinggal lah aku camne pun, dah memang kenyataan aku tetap akan makan asap. Anyway, thanks utk asap ko tu.sngat harum !!

Setibanya di jejantas sungai buloh, ko mengadu kat aku, moto rase lain. Aku dah pesan, follow blakang aku, kita bawa slow2 jer. Tujuan aku suh ko follow blakang aku sbb aku tak sanggup sedut asap moto ko. bapak banyak!! aku pun syang nyawa aku, takkan sbb nak jaga hbungan persahabatn aku tak leh potong moto ko msa ride. So aku ptong utk elak asap moto tu. Faham? Tapi,yer la..aku faham..kalau dah ride ni masing2 naik gila. Aku pun gila. tapi biar berpada2 lah. Yang ko pegi tinggal aku balik bertiang2 tu naper?? Tadi cakap moto ade problem, aku pun ape lagi,dah tukar balik mind set aku. Moto Bro ni da baik kot~~so aku dah tak hirau lagi pasal problem moto ko yang ko gtaw aku sblum tu.

Masa berhenti untuk isi minyak,aku join group veteran sebab cara tunggangan dorang lebih teratur dan kemas. Takde nak meroket, takde nak superman!! Rilek jer. So,aku lebih senang dengan group ni. Aku tnggalkan group ko sbb aku taknak bahayakn orang lain. laju yang sesangat laju. tambahan lagi dalam kepala aku,takpela nnti leh grouping balik kat Teluk Intan.

bila aku berhenti makan,aku check phone aku. boleh tahan gak bnyaknya msj ngan missed call. memang terkejut gak la aku bila semua list tu dari no ko. aku cepat2 call. yela..sape tak risau member sendiri. Terkejut berukmonyetbabun dan segala spesis dri golongn ni bila dapat tahu moto ko rosak!! Tapi bila aku datang nak tolong, ko cakap tak payah. Ko suh aku pegi ride. Aku tanya ko berulang kali. betul ke ni jwapan ko?? so,aku trima ajela ngan harapan semuanya ok bila ko cakap ko ok!

sehari suntuk aku duk fikir camne nak jumpa ko balik, aku plan balik awal skit ngan team member aku. So dorang stuju nak balik awal. Aku plak yg tngah sakit kepala ni terus jer bawa moto tu. dengan harapan leh hulur sedikit bantuan kat ko. on da way ke tempat ko,brape kali aku call,tapi satu pun tak diangkat.apekes?? so aku betanggapan yang moto ko dah boleh jalan. Jadi aku perah kaw-kaw moto aku,supaya sempat kejar ko balik. Tapi sampai KL tetap tak jumpa. Mungkin ko dah sampai umah. rehat n tertido.tapi aku tetap call lagi,untuk tahu perkembangan. Skali ko ada kat slim river plak. habis konpius aku dibuatnya.

Aku minta maaf, sbb tak dpat nak tlong. Tapi sekurang2 nya aku usaha!! bkan tak usaha lansung!! Tapi ko slumber jer salahkan aku kat wallpost FB ko. Naper tak cakap jer depan aku masa aku call?? cakap ajela,Cilakak ko!! Camnilah Kawan!! n ape2 ajer la. Janji aku taw salah aku n aku taw yang perbuatan aku ni dah guriskan hati ko!! Tapi ko lebih suka berselindung begitu. Kawan2 ko leh la support ko,sbb dorang tak taw hal sbenar.tapi kawan2 aku tahu apa yang terjadi dan dorang lagi kenal aku!! dorang kenal aku lebih dari ko kenal aku!! rilek la beb,kena tinggal tu adatla.

Skang ko remove aku dari friendlist FB n ko sengaja tak nak tegur aku walaupun selisih di kampus atau di mana2. Apakah itu satu cara yang matang dan terbaik yang ko leh buat??? kalau itu yang ko fikir leh buat aku rasa bersalah,sori la beb, aku bukan manja cam ko. Sori yer!! aku lagi suka luahkan ketidakpuasaan aku secara berdepan. bukan melalui wallpost FB! Perlu ke aku cakap nama ko kat sini?? perlu ke?? tak perlu..sbb aku taw camne nak jaga hati orang. walaupun aku bukanlah se "alim" ko, tapi aku sedar apa yang salah n apa yang betul.

6 comments:

noname said...

moge terbuke hati si dia utk berbaik... pernah daku bertanye pada si dia smpai bile xnak tegur? jawabnye bukan saing lagu tuh... mase ajok bukan main...
dakpe la tuan blog... kalo dia toksey saing pun, nok wat gane. tapi akan aku tanye lagi pada dia...

U.C.o.pz said...

Apola ko shafiq...
padan r mse kat teluk intan 2 aku nengok ko asyik calling2 jek...muka da kerut sebatu...hihihi...cam risau semcm jew..upenyew member ko nga ade problem...awat hang x habaq?ingtkn kau dok msg buah hati ko ke...hihihi...apa2 pun inilah adat berkwn n better ko mintak maaf jew kat dia wlaupun ko tahu ko xde salah apa...xkisahla dia nk maaf kn ke x...yg penting ko da minta maaf...just utk membuat diri ko rse lebih tenang...releks dude!take it easy men

Sang SyaffeQ said...

Ucopz: Ko perasan gak yer ngan air muka masa tu. itula..aku ingat nk mnta maaf secara brdepan,tpi klau jmpa jer bdak ni mengelak. macam jmpa hantu jer. ape2 pun,aku ttap akan cari peluang untuk minta maaf.

thanks Bro :)

farhana afri said...

ermm.. biasa lah adat dalam berkawan... ade pasang surut nyer.. gud luck..!!

akufrazi said...

mm.. entry yg sguh meyayat hati..kalu ak dah lama ak tinggal org yg cam nih.. x nak tegur sudah.. lantaq pi sama dia.. at least we got frens who know who they're, and the spirit of frenship is. .. keep on moving!!

Sang SyaffeQ said...

farhana: thanks a lot!! :)

akufrazi: entri menyayat ati? ohooo~~x sangka smpi thap camtu :P