Friday, August 6, 2010

Adik Along

Share
Malam -malam camni terase rajin la plak Ambo nak update blog yang dah macam2 sarang kuar. Ayat pon dh jadi cam ayat pasar. Penulisan kali ini Ambo nak citer pasal diri Ambo yg merindui seseorang di sana. Sudah lama tidak dapat menatap wajah beliau. Nak dengar beliau gelak pon tak dpt. Nak kacau beliau tido pon ssah skang ni. Dh konpem Ambo mmang rindu kat dia.

Malam sebelum keberangkatan Ambo ke KL, Ambo pernah menceritakan sesuatu kepada beliau. Ambo menceritakan cerita mimpi buruk Ambo yang Ambo rahsiakan dari ahli keluarga. Ambo menceritakan satu persatu kat Adik Ambo tu, dia senyap jer..sampailah satu ketika tu Ambo cakap kat dia,

"Baby..Along balik KL ni,Baby jaga diri molek deh, kalu ado budok buli Baby lagi, cpat bgtaw Along, biar Along gi tipah palo budok tu"
dia menjawab "emmm...".

"Baby..Along xdok kt umoh ni Baby blajar rajin deh,jgn malas..nnti kalu Along dngar Mama report Baby malas blajar,Along mrah Baby, faham??"
dia menjawab"emmm..."

"Baby...Keto kontrol hok Along beli tu jgn wak punoh deh,nnti Along tok sey beli doh ko Baby" dia menjawab "hoooo..."

"Baby..jaga diri molek deh, Along xdok kt umoh ni Baby jgn main koksir2 kat luar tu deh..nnti ado oghe culik,kalu oghe culik dio jual Baby kt tmpat lain, nnti Along tok leh jupo Baby doh,,Baby jga diri molek deh...Along syang Baby.."
dia senyap..dan terus memeluk Ambo lalu menangis...

Along sayang Baby











11 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

ohh baby..hihi

sayam dih along ko baby yo :)

SyaffeQ said...

=) sayang sangat2

elmo blurb said...

sedih tahu baca entry ni!
comellah adek awk...
nanti balik umah kirim peluk cium die ye. :)
comelnye panggil adik baby. :)

Sang SyaffeQ said...

(^^,)
thanks,nnti sya tlng smpai kn salam tu yer..
dia paling bongsu,sbb tu panggil Baby.tpi skang dia ckap jgn panggil dia Baby,sbb dia dh besar.hahahaha.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hohoho~

biasanya yg girl owg panggil baby. :)


festime dgr nih.

elmo blurb said...

umo bape skang ?

Sang SyaffeQ said...

Eda :sekurang2 nya Eda dh jumpa bdak laki2 kena panggil Baby.. :D

Syifa : Skang dah ckup 9 tahun,dh capai umur wajib solat da =)

elmo blurb said...

yeke? macam kecik lagi je tgk. :D

Sang SyaffeQ said...

a'ah,ikut Along dia,..jenis tubuh kecik :),klau nk taw muka dia lebih kurang muka sya msa zamn muda2..eh zaman kecik2 dulu.

ehem2,tershasul la puulakk

fathiahRAIHANA said...

cute lah budak kecik nie :)
kem salam ea kt dy ?
haha .

Sang SyaffeQ said...

ok,nnti akn di sampikn :)