Friday, February 5, 2010

Peristiwa Yang Terjadi Selama Seminggu Tak Update Blog

Share
Suda hampir seminggu Ambo tak update blog Ambo ni, sehingga pada suatu hari,pabila ada sorang gadis ni tegur suh update blog barula Ambo terkial-kial nak update blog Ambo yang bersarang ni.. Ambo cuba reflash balik apa yang Ambo buat sampai "terlupa" nak buka citer baru kat blog ni...oh ya!! Ambo sibuk ngan tugasan praktikal bt mse skang...skang ni lepas insyak jer, bantal dah kate mari..hurmm..letih,keje la katakan..tiba masa untuk tingkatkan stamina!! hiiiiyaaahhh!!!!watchaaaa!!!dushhum!!

Tugasan terbaru yang perlu Ambo siapkn adalah membina sebuah laman web untuk syarikat LMS ni. Tugasan ini adalah merupakan tugasan kedua Ambo selepas projek ServersCheck. Tugasan ni memerlukan fokus yang tinggi serta perlu menghabiskan banyak masa dihadapan komputer. Mata Ambo pun dah makin hari makin sepet sbb memanjang tengok skrin komputer..tido skang pon dah tak lena..tambah2 plak ngan kehadiran sorang gadis ni,*gigit jari..jadi kalau ade kawan2 yang teringin nak tengok laman web yang di bina oleh Ambo,boleh lah melawat dengan klik disini..

Selain tugasan praktikal,emosi juga salah satu penyebab knapa Ambo dah lama tak update blog ni. Tragedi bot karam..Adik Ambo eksiden..Ekpidisi Taman Negara...Rindu kat Mama n Abah * anak manje la katakan,xleh bla btol.., memang agak terganggu skit la emosi Ambo untuk hari-hari sebelum ni.. Miss Lolly pertolongan dari anda amat diperlukn..tulun tulun tulun..ha ha ha

Mama Ambo slalu berpesan, kalau hati kita tak tenang, maknanya kita jauh dari Allah,jdi ringankn dan rajin2 lah tingkatkan amal ibadat,banyakkan sedekah..itula pesanan yang slalu di ulang oleh Mama Ambo,Ambo sedar,skang ambo dh makin jarang bngun malam2,mgkin sbb tu hati Ambo tak tenang kot...hissshhh,xleh jadi cam ni...kdang2,kalo Ambo dah bosan sangat, Ambo tepon jer adik2 Ambo,menanya khabar dorang,sambil2 sembang kosong. So,xdelah rse kesepian sangat. ha ha ha, atau kawan2 kat luar sana ade cadangan yg lebih bagus utk Ambo TIRU...he he he

Rasenya dah xde ape nak di citerkan..so,mungkin Ambo dh stop kat sini dulu kot..nnti leh citer agi. ok,salam n tata.. :-)

4 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

uit banyak betul kejadian eh ? pat0t rr FB pom booo layan je skng. ngeee


bot karam tu kat ane capiq ? ni adik yg ane lok kne nih ? aishooo. erm. kalu wendu kat mak abah balik rr je lah kampung tu jap. bukan kat obersea pun nak pk mase tuk balik. buwerks !


ape punnnnnnnnn. jgn stress2 0ke !

SyaffeQ said...

a'ah Lolly..:-)

bot karam tu dh lme..arwah spupu sya yg terlibat..kejadian tu berlaku 3 bulan lepas..cuma minggu ni sedih sngat lpas jumpa stu fan utk memperingati dia kat FB, Lolly leh cuba explore FB sye..sye ade join fan Zaidi & Fatin..

psal eksiden tu plak,adik no 4 sye,syarill..dia terlibat eksiden disebabkn kecuaian orng lain..ape yg sedihnya,Adik sya dpat skit n kena marah ngan driver tu..senang jer jwapan driver tu, "kau peduli ape,aku punya keta,suka ati aku la nk bwa camne pon"..itu yg buat ati sya panas,..adik sye asyik mengadu jer..bdan dia sakit..lagi la..

eleeehh,mengejek aje keje Lolly ni,niat nak balik tu ade,..tpi terikat ngan praktikal skang..tpi klau berkeras gak nk blik mgkin bisa diatur..he he he

ok Lolly,sye cuba kawal stress ni oke..nk hepi cam cik Lolly mucuk...muueeeehehehehehehehehehe

sugar2 kapas strawberry said...

hehehe...tgu jgk syafeeq update..
lama gler syp..hak2..

SyaffeQ said...

:-),thanks..lepas ni akan kuar citer yg lagi menarik utk dikongsi bersama kawan2 sumer k..janji!