Wednesday, January 27, 2010

Ambo Marah!!!

Share
Setibanya Ambo kat ofis, selepas parking moto dan kunci elok-elok moto tu, datanglah sorang pakcik ni, Ambo tak kenal pon, cuma Ambo blh senyum dan angguk2 skit. Camtu la cara Ambo nak bertegur sapa ngan orang yang Ambo tak kenal. Seperti biasa Ambo taw, senyuman murah Ambo kompen tak berbalas..cisss..

Pakcik ni dtng dekat ngan moto Ambo..ditilik2 moto Ambo..skali dia buat gaya cam ngah pegang handle moto..apekes pakcik ni *dalam hati Ambo berkata..tiba-tiba keluar satu ayat yang paling Ambo tak suka dan paling Ambo benci.."REMPIT"kah..snyuman yg terukir kt muka Amb masa tu Ambo tarik balik ngan muka masam mencuka..xde da muka chomel,muka monster plak!!! Dlam hati, nak jer Ambo hentak kepala pakcik ni ngan helmet..

Ambo bkan Mat Rempit jahanam tu, Ambo cuma sorang penunggang yg sukakan jentera beroda dua ni..tapi kenapa pandangn masyarakt umum akan lihat Ambo sbgai "Mat Rempit"..Ambo sangat benci!! Ambo tahu mcm mna kehidupan Mat Rempit. Ambo sndri pernah bergaul dgn golongn ni, tpi kesedaran Ambo mengembalikan Ambo ke landasan yg betul..bohsia,dadah,gengster..itu semua perkara biasa bgi dorang. Ambo tak nak termasuk dalam golongan tu. Itulah sebabnya,Ambo sangat2 marah kalau masyarakat umum samakan Ambo ngan Mat Rempit.

Ambo bukan Mat Rempit okeeeeyyy!!!!!!!! faham tak pakcik???? DAMN!

26 comments:

aisha wUtevA!! said...

kesian2 senyuman murah, meh belaja ngan aku senyuman mahal, nak?? hahaha

betol ah, kdg2 org suke slh anggap.
asal naik moto jek rempit, asal rempit jek naik moto.

aku pon kat U tuh guna moto jek.
kete tak mampu lagik.
tapi bdk2 laki tuh suke cakap aku MINAH REMPIT. gile!!

aku nih sesopan pompuan taw. ggagaga.

so, jgn sedih2 yea, pakcik tuh aku rasa die teringin naik moto hg kot. hehehe. nxt time bg jek die pnjm jap. hiks~

jaa sweets said...

ahahahaha....
jgn mrah2 okeh....
chill man~

biarkn je org nk ckp...
asal kite taw sape kte sbnarnya...
so smile!!!=)

jaa sweets said...

ahahahaha....
jgn mrah2 okeh....
chill man~

biarkn je org nk ckp...
asal kite taw sape kte sbnarnya...
so smile!!!=)

jaa sweets said...

ahahahaha....
jgn mrah2 okeh....
chill man~

biarkn je org nk ckp...
asal kite taw sape kte sbnarnya...
so smile!!!=)

SyaffeQ said...

aisha:

nk blajar snyum? ha ha,kena bayor x?

perghhh,agak letih gak melayan karenah orang ni kn

SyaffeQ said...

jaa:
da ok daaa,tdi jer panas jer telinga ni..haissshhh,skang da cool..:)

maisyara pot! pot! said...

pakcik tu yg nk merempit, di tuduh yea ang merempit.. hahaha..

sabor jelaaa.. abah mai pown cm tu gak.. pntang nmpk owg mude bwak motor, di ckp yea merempit!

SyaffeQ said...

mgkin betul gak ape yg Mai ckap tu..mgkin mse tu sye terlalu emo kot...pakcik pakcik..ish ish ish

SyaffeQ said...

mgkin betul gak ape yg Mai ckap tu..mgkin mse tu sye terlalu emo kot...pakcik pakcik..ish ish ish

aisha wUtevA!! said...

nak belajar senyum ngan aku free jek dari segi duwet sbb aku tak suke duwet, tapi aku suke.....

hahahaha...

MCD!!! boleh?? hiks~

fiD said...

pak cik sebenarnye pemimpin rempit malaysia kot, hahaha.. tga cari bakat baru

ery said...

ala.. jgn la marah..
pakcik tu gurau je kot..
hehehe

DemonD said...

lol,,,such a story,,,nice one,,,

noor afzan said...

apesal pakcik tu?
x paham deme...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

aishooo.


pachik tu ntah pe2?


jeles tgk m0t0 kam00 kowt. MIAHAHAHAH.


dah la eh ? jgn tensi2 tu pachik pramatang namanya. smile.

SyaffeQ said...

aisha:
wat?? McD..bole..sendri order sndri bayor k...miaaaahhahaha,wah wah wah..pandai tol,diskaun2 takde ke?

SyaffeQ said...
This comment has been removed by the author.
SyaffeQ said...

fid:
ha ha ha,,betol kot ckap Fid tu..pemimpin rempit,xleh bla la pakcik tu...oh pakcik..

SyaffeQ said...

ery :

mula2 mmg agk trase gak,sbb kte mmg x suka orng pnggil camtu,dh snyum2 pon x berbals..lgi la panas...tpi skang dh x mrah daaa

SyaffeQ said...

DemonD:

Thanks Bro for your concern :)

SyaffeQ said...

noor afzan:

ntah la..mgkin tu care dia nk bermesra kot..mungkinkah?

SyaffeQ said...

Lolly :

a'ah..itula pasal..ntah pape ntah..

jeles?mto cabuk aje,xkn pkcik tu nk jeles gak,MIAAAAHAHAHAH

dh x tension daaa..lepas kte tulis kt blog kite dh beransur ok..:)

thanks Dear :-D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hahaha.

kamen rider jgn marah2 oke?

nak marah time lawan raksasa je.

SyaffeQ said...

okey!!! dh x mrah2 daa..ha ha ha

nnti kalau raksase kuar mlam,nk minta tlong sailormoon gak la..

ha ha ha

Haris Dot Com said...

hahah i like mat rempit...

FauziIbrahim said...

biasa la bro.. orang memang suke serkap jarang. Apa kata ko serkap pakcik tu bawak naik moto kau pastu bawak dia pegi merempit sampai dia gigil lutut ahahah