Tuesday, January 26, 2010

(~~,) Lu Kena Beb (~~,)

Share
Masa ngah lunch sorang-sorang tadi, tetiba Ambo terimbas kembali kisah zaman muda2 Ambo masa Diploma kat UiTM Dungun dulu,Ambo nak cerita kat kawan-kawan pasal prank call yang Ambo plan bersama sahabat Ambo terhadap junior Ambo..hehe.Ikuti cerita selanjutnya k..

Ceritanya bermula macam ni, pada suatu hari..Ambo keluar ambil angin dengan motor bersama tiga sahabat Ambo yg terdiri dari Ambo,sahabat Ambo dengan junior Ambo. Masa tu rase seronok sangat, angin sempoi jer maklumlah,jalan raya tepi pantai..syookknyer..hihi,dalam ngah melayan blues memasing, tetiba junior Ambo ni terbuat lah aksi lagak yang tak seberapa ngeri...beliau pecut skuter beliau dengan sepantas yang beliau nak..Ambo yang tengah bonceng sahabat Ambo jauh tercicir ke belakang. Nak kejar junior Ambo tu mmg dah tak sempat. Jadi nak tak nak, ambo cuma mampu mengekalkan tahap cool yang begitu sukses skali *cittt pooooooraaa

Sampai jer kat bilik, Ambo ngan sahabat Ambo ni memang cukup tak puas hati ngan junior tu, tapi kitaorng takde lah sampai membenci atau menyimpan sebarang perasaan yang kurang baik. Tengah duk rehat, sahabat Ambo ni tetiba minta no fon si junior tu..Ambo yang tengah hairan ni,dengan segera memberi apa yang diminta. Sahabat Ambo cepat mendail no fon junior tu..

Sahabat :Hello,boleh saya bercakap dengan Mohd Syazwan

Junior :errr..saya bercakap,ni sapo nih?

Sahabat :Adakah benar motor yang bernombor pendaftaran DAA **** adalah motorsikal
kamu?

Junior :betul Tuan..knape Tuan?

Sahabat :Saya Inspektor Samad dari bahagian trafik Dungun, kami telah mendapati anda telah
melanggar peraturan lalu lintas dengan memecut secara merbahaya di jalan sura
menuju ke UiTM. Adakah ia benar?

Junior : *terdiam sebentar

Sahabat :Baiklah kami ingin meminta kerjasama dari kamu untuk turun ke bilik 101, kami
perlukan sedikit maklumat dan penjelasan dari kamu berhubung kes ini atau kami
sendiri menghantar pasukan kami untuk 'menjemput' kamu.

Junior : Saya turun sekarang Tuan..

Seketika kemudian, pintu bilik kami dikuak dengan kuat skali,dengan muka yang pucat dan ketakutan, junior Ambo masuk dan memberitahu yang polis akan datang sebentar lagi, beliau yang masih tidak tahu akan aktiviti 'prank call'tersebut terus mengelabah tak tentu arah..he he sahabat Ambo tadi segera menyuruh junior Ambo ni duduk dan bertenang..Ambo pada ketika itu sedang berpura-pura tido..haha haha *ketawa jahat

selang beberapa minit kemudian,junior ambo tadi bertanya

junior :Due,lagu mano kes kito ni,kawe runsing arr..kalu kawe tahu jdi gini kawe tok gilo gi
pereh muto derah2 sakni..
(translate: Due,macam mana dengan masalah kita ni, saya dah risau ni..kalau saya tahu
akibatnya macam ni saya tak akan bawa moto laju2 macam tadi)

Sahabat : * menahan gelak..

junior : Bakpo demo suko?
(translate: kenapa awak ketawa?)

Ambo yang dah memang tak boleh tahan terus bangun n gelak berdekah-dekah!! HAHAHAHAHAHAHA

junior tu dengan muka 'blank' terus tanya,kenapa gelak....Ambo terus jawab... Lu Kena Beb!!!!!

junior : Wat ta F**K, F**K!!! $%^&%^*^&*^*#@$%$

Ambo dengan sahabat Ambo gelak besar,si junior ni plak hanya mampu tunduk sambil geleng kepala..

So kepada kawan2 yang merasa diri tu masih junior,cubalah hormat senior kamu..howwkeeyy!!!

MIAAAAAAHAHAHAHAHAHA

8 comments:

Aidi-Safuan said...

pergh...kejam! :p

fiD said...

kitorang pena wat 1 kelas dtg kuliah, heee.. lg ramai kena prank!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

grrrrrrrr.




nakalny0000000000000000000000000.

pangg jugak budak nih !

SyaffeQ said...

Aidi Safuan :

kejamkah?? mane ade.tu care kitaorng bermesra taw..:)

SyaffeQ said...

Fiq:

Nampak gaya msih ade yg lebih kejam dari Ambo..he he he,tahniah!!

SyaffeQ said...

Lolly:

plese jgn pang..dh ckup sewel da ni...please,please..jangan..

noor afzan said...

kesian gile junior tuh..
kuang2..

SyaffeQ said...

he he he..kesian mmg kesian,,after dat,ktaorng mmg jdi mmber kamcing..he he