Tuesday, January 12, 2010

Bila dia berbicara...

Share
jika dilihat pada post Ambo sebelum ni yang berbunyi "Ade ke patut tauke tu bt camni...", sepupuku telah mencoret sedikit luahan serta pendapat di dalam note Ambo,dia curik2 tuliss,,hahaha..tpi xpe,Ambo x kesah..bila terbaca penulisan dia dlam note Ambo,Ambo pn terfikir sejenak..ape yg dia cakap mmg ada betulnya dan blh dibuat tauladan..jadi ambo ambil jlan,copy semua penulisan dia n paste jer kat blog Ambo ni..so kawan2,jom ikuti kata2 dari beliau...

my pendapat.. biler dah mcm nie...along mmg dat wat gud job!..sabar..bagus... n masih mnjage air muke dye..n masih mnjage nilai perkauman..baguis!! TAPI...

ika raselah..n if ika yg kena..
ika akan buat...maybe la.. ika akan..atleast TEGOR r.. or even marah n tahu dye marah atleast dgn sedikit sindiran.. 'tauke, lu nak marah apesal?..' -eish, ir rase ape yg dikatee akn mendapat balingan maut dri tauke 2..ok kte tukar care ckp.. 'tauke, jgn ar baling2..lu pk nie ape..gua beli care baek lu bagi care baek.." -ok tak?.. ' tauke, lu x bace berita ke?..kiter bukan ke kna amalkn 'budi bhase, budaye kita?'.. -heh..boring la plak ckp mcm nie..kan?..' 'tauke, lu apsal marah?..x payah la baling2..ckp la elok2..bukannye saye pekak.. kalo ini macam laa jangan harap la org nak dtg kedai lu..x payah marah tauke..elok2 la..' -if ika, kalo ade keberanian..ckp la mcm nie..tapi x der ah marah..cakab besa r..tapi pandai2 ah.. if dye 2 garang..cakap slow..

TAPI YG PENTING CAKAP!!'.. OK X?..ENTAHLA..TAPI IF IKA,

sabar mmg sabar..tapi maruah pon kena jage gak.ape dye ingt kiter kecik
kiter lemah r..sorie!!..lagipon along, if kiter x cakap, dye x kan tahu kesilapan dye.. biar la kna tengking balik ke..sindir ke..alang2 dah kena bek truskan gak atleast kite meluahkan gak ape kiter x puas haty n atleast kite menegor .. if ALLAH bukak haty-Nya..even dye kafir pon..atleast dye dapat brubah..sape yg untung??..along gak.. kan,,hehehe if x suke care kasar or x suka wat kecoh..ckp baek.. n if takot dye kejar ke.. ble dah habis bayar n dye dah bagi brg 2 n along siap2 nak kuar, bru along ckp la bnda 2 .. mksud ika, along tegor la.. if nampak dye marah n nak smash along..ape agy bukak langkah la..LARIII!.. haa..if mcm nie..bez cket...hati puas c0z dapt luahkan pe yg x puas aty n dapt tegor tauke tue..ok x?.. if ika, ika akn wat mcm 2.. tgk la gaye yg seswai.. tapii..IKA TETAP AKN TEGOR N CKP GAK!!.. well,

LEMBUT X SEMESTINYER LEMAH..

DIAM X SEMESTINYER MENERIMA..

SENYUM X SEMESTINYE SUKA..

OK?..


sabar itu ada batasan..
biar RENDAH EGO, Jangan RENDAHKN MARUAH.. ego rendah x bererti maruah seorang lelaki itu rendah jgak..kan?.. seorang lelaki selalu merasakn perlunyer ego yang tinggi.. tapi as seorang hamba n maybe girls kat luar sane.. bgus ade ego..tpi ble terlalu sgt tinggi egonyer..huh!..bye2.. tapi seorang hamba n islam.. pasti memandang tinggi apbile dye mempertahankan maruahnyer.. tp, tgk keadaan la..n tgk ape yg kter perjuangkn..kan?..) hahhaa..pangjang la plaks..opss..sowie! itu pendapat ika la..trpulang camner along menerima.. so. ape pendapat along plak dgn pndapat ika.. truk x if ika wat mcm 2.. if x ok..tegor k.. oh luper..sorie..mencer0boh la plaks!!hahah k..wassalam..=)

so,camne pendapat kawan2 sumer..agak2 apa komen anda ngan sepupu Ambo ni,bgi Ambo dia ni mmg tegas,brani n bijak..apa yang beliau perkatakan tu mmg betul caranya,cuma Ambo kdang2 terlalu bertolak ansur dgn sesape jer smpaikn hal2 mcm ni pun Ambo "just forget it", so sape2 yg nak kenal dia leh la klik sini,beliau mmg suka punyai ramai kawan.. so Adiossss,

Tabik Jetak utk IKA

2 comments:

farhana afri said...

hohoo...
agak berani...
kalu saya, blah jer...
huhuu...

SyaffeQ said...

camtu la,dia mmg terkenal ngan keberanian dia mengakkn sesuatu yg benar bgi dia..salute