Sunday, January 17, 2010

Cinta Babun Ambo Masa Sekolah

Share
Ni ceritera cinta babun Ambo msa zaman sekolah..

Masa Ambo dalam tingkatan 2 dulu,Ambo ada minat sorang gadis ni..

Ambo dengan malu,cuba nak dekat2 ngan dia..

usaha pnya usaha,last2 leh la kwan..

ktaorang slalu jumpa masa aktiviti Kokurikulum

sembang sme2,gelak sme2..jadi makin rapat la hubungan tu orang kata..

x lame lepas tu,saling tukar surat sbb zaman tu mmg tak mampu nak beli phone(nokia 3310 pon x kuar agi)...haissshhh

sampai stu ari tu..dia ada hantar surat..baca2 pnya baca last2 kt bwah tu dia tulis.. I Love U Forever..

dalam hati ni tak payah cakap la..hepi sesangat..Ambo pn blas dlam surat lain... I Love You Too..

Kawan2 nak taw,pernah sekali surat yg si gadis tu bagi kat Ambo smpai kt tangan Abah Ambo..

mengamuk Abah Ambo sampai Ambo kena kejar ngan dia satu umah!!!

"Kecik-kecik lagi nok bergewe(bercinta kalau bahasa kelantn),awak tu kijo pn xdok lagi,hingus pun Mama tlong lap,ahh nk bergewe teh!!awak tu mari sining!!"

piiiiiaaaappppppp!! sedas rotan mendarat kat betis..adduihhh..sakitnyer..

tapi Ambo yg memang terkenal ngan sikap keras kepala tu, cuba couple sembunyi2..

alaa bese la kan ceritera cinta babun..You Lab I, I plak Lab You..hek elehhh

jadi,bercouple la Ambo ngan si gadis tu secara sembunyi..

setelah sekian lme bercouple, maka si gadis tu dah brani ajak dating..

berderau darah Ambo...lepas taw si gadis ajak pegi jogging kat satu bukit

Bukit tu memang Ambo kenal sangat ,sangat sunyi..

Ambo bagi mcam2 alasan,jga umah la,kaki sakit la,lewat bangun la...

Nasib baek Ambo terlepas,tak brani Ambo nak kuar..

Sampai satu masa, kat sekolah Ambo iaitu SMK Dato MAhmud Paduka Raja 1 ada buat Spot Check..

benda paling mengerunkan di kalangan budak2 sekolah..

Ambo disabit kesalahan menyimpan rambut panjang...

hahaha,kena gunting depan Si gadis,,Ambo senyum jer kat si gadis tapi si gadis buat2 tak tahu..

jadi Ambo nampak rambut Ambo kurang lawa,pendek sini,,panjang sna..Ambo ambil keptusan,botak terus!!!

miahahahahahaha..

selang 2,3 hari Ambo prasan si Gadis suda mula berjauhan dari diri Ambo..

Ambo hantar surat,tapi kali ni mengunakan orang pengantara...namun surat tu lansung tak berbalas..

Ambo cuba berdepan ngan dia...dan kat sini la..baru la Ambo tahu citer sebenar,,

member2 si gadis memberitahu kat Ambo yang si gadis minta putus

bila Ambo tanya sebab ape..member2 si gadis jawab camni

1) Awak HODOH
2) Awak BOTAK
2) Awak PENDEK
3) Awak TAK SESUAI
4) Awak takde moto,miskin..naik beskal pegi skolah

Jadi Ambo yang terkedu kejap..mula la tunduk..orang sekeliling yang dengar dah berdekah2 gelak..

Ambo pusing dan terus bla..sedih x yah cakap la kan,hahaha..kata2 dorang sehingga kini Ambo ingat..

terima Kasih sbb ckap camtu..memang betul2 ceritera cinta babun..babun terbilang..haisssshhhh,,xmo cedih2,citer da lama daaa,,da bersarang pon..hahahaha

23 comments:

fathiahRAIHANA said...

alalala ciannye dy .
kejam thp dewa tol pompuan tuh .
jjur cgt pom payah nie :D

zaza said...

itu lah pengalaman cinta...hehe
kelakar pun ade,
sedih pun ade.

zaman bebudak bru nk naik cm g tu lah.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kita sekolaaaaaaaaah samoooooooooooo ke capiq ?

SyaffeQ said...

Lolly :
Iiiyup,sme..cuma sye SPM thun 2002..kamo skali ngan adik sye kn..ngeee :)

Raihana:
nk slahkn dia pon xleh gak,dia dh pilih jln camtu,prasaan mmg xleh paksa2..tpi bab komen tu yg xleh di terima,ade ke patut dia ckap kte cmtu..ish ish

zaza:
hiudp perlu balance..:)

fiD said...

cinte zaman skola memnag camtue, tuggu dah keja lah! heee

SyaffeQ said...

haha,kte x kesah..kalo jodoh dtng awal,kte trima jer...masih mengintai sudut dlm ruang hati,cheeewahh..ayt x bla kn kn kn

nursarah said...

ada apa ngan cinta babun..haha

SyaffeQ said...

ada bulu babun..maybe..miaaahahahaha..agogogogog

missiesya said...

hehe...xpe2...sometime pekara mcm tu la ksi experience kn?mybe time tu not the rite time kn untuk awak bercinta?hehe..don wori..bunga kat luar mnayk kn..cinta babun tu jd kengn k..

SyaffeQ said...

iyaaa,sometime orng akn ckap bunga manyak kt luar..tapi nk cari yg btol2 utk kita..hermm..ntah la,nak komen pon mcm kite ni x layak jer..anyway komen missiesyatu akan dipakai gne oleh kite k..musti nyer..

whisperingmoment said...

hehe touching le dengar cinta dulu2...kesian pulak..tapi nak curi2 gelak boleh???hahaha xpelah..nak wat macam mana kn..1 pergi sepuluh mariii~~yg penting usaha la sebaik mungkin..buktikan pada mereka2 =)..huh~~semangat!hehe

Haris Dot Com said...

hahah cian ko bro...xpe2 skunk ni dh ade awek bru x???

alaaa awek kat bwh opis tuh ok pew (fz 150) lagi senang ko jage die...hari2 leh date...bolee belai2 die...

SyaffeQ said...

whisperingmoment:

Kalau nk gelak pon blh,sya okey jer...grrrrr..hahahaha,btol ckap awk,skang lbih dari sepuloh dtng,dh x terlayan..hahahaha,ape2 jer la ea,anyway thanks for tha support

Haris:
Awek yg tu mmg senang nak jaga, kita gosok2 skit nnti dia bersinar la..x mcm awek tu,kita gosok2 habuk pon x dapt..awek bru msih lom dapt,,still available,,lai lai lai..ha ha ha ha

miss lolly said...

eh eh adik kam00 tu shiapa ?

l0lly kenai tak ?

isyh da tuaaaaaaaaaaaaaaa kamoo ! MIAHAHAHA. spm 2002 ? lalala :D

SyaffeQ said...

eh eh adik kam00 tu shiapa ?

l0lly kenai tak ?

isyh da tuaaaaaaaaaaaaaaa kamoo ! MIAHAHAHA. spm 2002 ? lalala :D

Lolly :
adelaaa..xnk gtaw..ooo,ejek kite da tua eaa..xmo kwan!!blueeekk,hahaha!!iiiyup!!SPM 2002..le le le le

deep purple inside said...

alo..kecik2 pnda gewe doh..hahaha
kelate dok mano ni???tm ko???

sy pollow blog demo doh..
feel free to follow n visit my blog..hehe
www.cheritakudankamu.blogspot.com

SyaffeQ said...

sye sndri pon dh follow blog kamoo

iiyuupp,duk tanah merah

ore tanah meroh gok ko??

kalu iyooo,ni ado sore lgi ore tanah meroh.. Miss Lolly nme beliau..kenal2 lh yerr..lalalalala

deep purple inside said...

haha..bkn dok tm...tp dok mache jah..dekat jah...tp adola sain satu kampus ni dok tm gop..hik2..
alo..malu eh nk knl ngn miss loly 2..

SyaffeQ said...

laaa..bakpo nk malu nge dio...dio buke mkn ore pon..kalu sero nk hepi,try la kecek nge dio,miaaahahaha,jakit jakit..hahaha,ooo ore mache la ni,,dekat jah nge tnah merah tu..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

HAIP HAIP.

ape miss l0lly miss l0lly ni.


wassalam~

SyaffeQ said...

ore tulun promote nih,,he he he..laku la Lolly pah ni..ulalala

Izz said...

huhu
cian dy ek.
sungguh kejam pmpuan itu yew.

SyaffeQ said...

kejam? mgkin bgi kta,dia adelah kejam..tpi itu perasaan dia kn,,kita x leh paksa..klau dia dh pilih jln yg terbaik utk dia,biarkn jer..:)